Hrana vam je zagorela i šerpa je zaprljana? Možete je očistiti prirodnim namirnicama.

Čak i najvičnijima u kuhinji se ponekada desi da im hrana zagori i da kao rezultat dobiju uništen sud, tvrdokorne mrlje, koje deluju da se nikada neće oprati.

Tada većina pribegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvek, rešenje se nalazi tamo gde je i problem nastao – u vašoj kuhinji. Postoje čak dva načina.

Za prvi način čišćenja šerpi će vam biti potrebno tri kašike sirćeta, kašika sode bikarbone i dve šoljice vode.

Primena:

Prvi način: U šerpu sipajte vodu i dodajte sirće. Zatim stavite na ringlu i pustite da proključa. Šerpu sklonite sa ringle i stavite u nju sodu bikarbonu. Ispraznite šerpu i oribajte je grubom stranom sunđera. Ako je mrlja uporna, koristite i žicu za ribanje, a možete dodati još malo sode bikarbone.

Drugi način: U zagoreloj šerpi skuvati tri prsta vode u kojoj je rastvoreno malo praška za pecivo – i zagoreli deo na dnu šerpe skinuće se veoma lako. Kod šerpi koje su mnogo zagorele stavlja se i malo deterdženta i dobro se istrlja žicom za ribanje posuđa.

Ovi saveti štede i vaše vreme i novac, isprobajte.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu