Važno je znati kako da ga pravilno podgrejte kako bi ostao ukusan

Pomfrit ili prženi krompir svi obožavaju za ručak. Ali kada se ohladi, nije baš mnogo ukusan.

Krompir je odličan prilog za sve vrste jela, a mnogi vole da ga grickaju bez dodataka kada je spremljen u vidu pomfrita. Međutim, postoji jedan problem – brzo postane gnjecav ako preostane nešto posle ručka i ohladi se.

Važno je znati kako da ga pravilno podgrejte kako bi ostao ukusan. Ne radite to u mikrotalasnoj, jer će zbog neujednačene temperature postati gnjecav. Takođe, ulje u kojem se pržio krompir tokom podgrevanja u mikrotalasnoj rerni dobiće užegao ukus.

Najbolji način za podgrevanje krompira je na šporetu, u velikom tiganju, na umerenoj temperaturi. Mešajte ga sve vreme na ringli, a kada tiganj postane vruć sklonite ga sa šporeta.

Pošto prženi krompir već ima ulja, ne treba ga dodavati. Pazite da se krompiri ne dodiruju u tiganju, jer će se potpariti, pa neće biti hrskavi. Kada se krompir zagreje, ocedite višak masnoće, dodajte prstohvat soli i uživajte.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu