Ulje u kome se čuvala riba u konzervi, bilo da je maslinovo, suncokretovo ili biljno, puno je ukusa. Često se u konzervu, pored ribe i ulja, dodaju komadići limuna, paprike, sušeni paradajz i slično, što takođe doprinosi ukusu. Međutim, sama riba pojačava ukus ulja, posebno ako se radi o inćunima.

Dakle, sledeći put kada budete koristili ribe iz konzerve – sardine, tunjevine, dagnji ili skuše – koristite ulje u kojem je riba odležala.

Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih blag riblji ukus ne bi škodio – od sotiranog povrća do preliva za salatu. Riblje ulje u konzervi samo će ova jela podići na novi, viši nivo.

Takođe je odlična ideja da ispečete riblje filete na ulju iz riblje konzerve ili napravite preliv za salatu. Ovim uljem možete namazati krišku hleba, tostirati, a uz dodatak paradajza, drugog povrća i/ili sira dobićete ukusne bruskete.

Upotreba ribljih konzervi postala je trend poslednjih godina, a s obzirom na visoku cenu i inflaciju, očekuje se da će se ove godine još više rasplamsati.

(Klix.ba)

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu