Dva fantastična recepta za kupus salatu koja se spremaju lako, a pružaju pravu malu eksploziju ukusa.
Ako tražite brzu, osvežavajuću i neodoljivo ukusnu salatu koju će vaši gosti obožavati, ne tražite dalje. Savršene su kao prilog, ali toliko su bogate i sočne da mogu biti i glavno jelo u laganijoj varijanti.
Kupus salata sa jabukom i kukuruzom, osveženje koje mami osmeh
- 400 g kupusa
- 100 g kuvanog kukuruza
- 1 zelena jabuka
- 1 krastavac
- Malo mirođije
- 3-4 kašike pavlake
- So, biber
- 1 kašika limunovog soka
Izrendajte kupus, a zatim dodajte kuvani kukuruz, izrendanu jabuku i krastavac sečen na tanke trake. Ubacite sitno seckanu mirođiju. Začinite solju i biberom, dodajte pavlaku i limunov sok, pa sve lepo promešajte. Ova salata je idealna uz pečenja, ali je i sama po sebi pun pogodak.
Kupus salata sa jajima, kremasta, zasitna i potpuno drugačija
- 400 g kupusa
- 1-2 krastavca
- Malo mirođije i peršuna
- 4 kuvana jajeta
- 2-3 kašike ulja
- 2 kašike pavlake
- 1 kašičica senfa
Jaja skuvajte, a zatim odvojite belanca od žumanaca. Kupus i krastavce isecite na tanke trake, dodajte sitno seckane mirođiju i peršun, kao i iseckana belanca. Žumanca ispasirajte i pomešajte sa uljem, senfom i pavlakom, pa začinite po ukusu. Ovaj dresing sipajte preko salate i dobro promešajte.