Dva fantastična recepta za kupus salatu koja se spremaju lako, a pružaju pravu malu eksploziju ukusa.

Ako tražite brzu, osvežavajuću i neodoljivo ukusnu salatu koju će vaši gosti obožavati, ne tražite dalje. Savršene su kao prilog, ali toliko su bogate i sočne da mogu biti i glavno jelo u laganijoj varijanti.

Kupus salata sa jabukom i kukuruzom, osveženje koje mami osmeh

  • 400 g kupusa
  • 100 g kuvanog kukuruza
  • 1 zelena jabuka
  • 1 krastavac
  • Malo mirođije
  • 3-4 kašike pavlake
  • So, biber
  • 1 kašika limunovog soka

Izrendajte kupus, a zatim dodajte kuvani kukuruz, izrendanu jabuku i krastavac sečen na tanke trake. Ubacite sitno seckanu mirođiju. Začinite solju i biberom, dodajte pavlaku i limunov sok, pa sve lepo promešajte. Ova salata je idealna uz pečenja, ali je i sama po sebi pun pogodak.

Kupus salata sa jajima, kremasta, zasitna i potpuno drugačija

  • 400 g kupusa
  • 1-2 krastavca
  • Malo mirođije i peršuna
  • 4 kuvana jajeta
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa

Jaja skuvajte, a zatim odvojite belanca od žumanaca. Kupus i krastavce isecite na tanke trake, dodajte sitno seckane mirođiju i peršun, kao i iseckana belanca. Žumanca ispasirajte i pomešajte sa uljem, senfom i pavlakom, pa začinite po ukusu. Ovaj dresing sipajte preko salate i dobro promešajte.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu