Ništa nije frustrirajuće od pripreme posebnog jela i shvatanja da je meso ispalo žilavo. Srećom, postoji jednostavan trik koji može rešiti ovu dilemu za kuvare, bez obzira da li je hrana vrhunskog ili drugorazrednog kvaliteta.

Ovaj savet dolazi od Adilsona Figeire, koji deli domaće recepte na svom Jutjub kanalu. Za one koji žele da nauče ovo, dobra vest je da vam je potrebno samo tri sastojka i nekoliko minuta da biste osigurali sočno i nežno meso.

U nastavku objašnjavamo korak-po-korak postupak za transformaciju teksture vašeg mesa i da se nikada više ne razočarate lošim obrokom.

Neophodni sastojci

  • 500 grama mesa po vašem izboru, isečenog na trakice ili tanke odreske
  • 1 kašika sode bikarbone
  • Voda

Korak po korak za omekšavanje mesa

Stavite meso u posudu i dodajte 1 kašiku sode bikarbone u meso, dobro mešajući.

Prebacite meso u plastičnu kesu za kuvanje ili dobro dezinfikovanu običnu kesu i stavite u frižider na 30 do 45 minuta.

Izvadite meso iz frižidera, stavite ga u posudu i prelijte vodom 5 minuta. Ocedite meso i isperite ga da biste uklonili višak sode bikarbone.

Gotovo! Sada je meso spremno za začinjavanje i kuvanje.

Zašto soda bikarbona deluje?

Tajna leži u sposobnosti sode bikarbone da promeni pH vrednost površine mesa, čineći ga manje kiselim. Ova promena pH vrednosti denaturiše proteine, razgrađujući ih i rezultirajući mekšom teksturom.

Pored toga, soda bikarbona pomaže u zadržavanju vlage tokom kuvanja, čineći meso sočnijim.

Pomoću ovih jednostavnih saveta možete transformisati teksturu svog mesa, osiguravajući sočna i ukusna jela.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu