Peršun je najpopularniji začin na svetu, koji se može pronaći skoro u svakom supermarketu tokom cele godine (naravno, najbolji je iz vlastite bašte).

Ima delikatesni i osvežavajući ukus i lepo lišće žarko-zelene boje, zbog čega je nezamenjiv kao začin ili ukras za jelo.

Toliko smo navikli na peršun, da često i ne razmišljamo o tome, da ovo nije samo začin, nego i biljka, koja ima visoke nutritivne vrednosti i lekovita svojstva.

Grančica peršuna je više od ukrasa na vašem tanjiru.

Ako želite da produžite svežinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Pratite uputstva u nastavku.

Kako produžiti svežinu peršuna?

Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sečenje i obrišite je krpom. Zatim iseckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegla pa stavite peršun.

Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu