Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome. Sem što mogu biti slatke, mogu biti i u slanoj varijanti pa ih je lepo spremiti i za doručak i za večeru.

Slavni britanski šef priznaje da se tajna dobrih palačinki krije u dobrom receptu za smesu, kao i pravilnom načinu mešanja mleka. U svom kulinarskom arsenalu Gordon Remzi ima na desetine različitih recepata za pripremu palačinki – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mleka s dodatkom egzotičnih dodataka poput kumina, đumbira i kokosa.

Uspešnost tih kombinacija ipak zavisi od dobrog testa za palačinke. Slavni britanski kuvar priznaje da se savršena glatka smesa postiže ako sve sastojke mešate žicom, a mleko postepeno pridružujte drugim sastojcima.

Osnovni recept Gordona Remzija za savršene palačinke:

Sastojci:

  • 125 grama brašna
  • 2 srednje velika jaja
  • 300 ml mleka
  • prstohvat morske soli
  • 1 kašičica otopljenog putera

Priprema:

  1. Brašno pomešajte sa solju.
  2. Jaja istucite žicom.
  3. U sredini brašna napravite rupu pa je ispunite smesom jaja i dodajte otopljeni puter.
  4. Polako ulivajte mleko u smesu jednom rukom, a drugom rukom mešajte smesu žicom.
  5. Pustite da testo malo odstoji.
  6. Zagrejte tiganj. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu