Nema ništa bolje od dugo kuvanog gulaša, a pogotovo kada pronađete pravi recept.

Ovaj drevni sumerski recept pronašao je korisnik Reddita koji je jednog dana slušao podcast Pad civilizacije u kojem se pričalo u Sumeranima. Voditelj podcasta spomenuo je recept star 3.750 godina, a korisnik ga je prepisao i odlučio da podeli sa drugima.

Sastojci:

  • 500 g junetine na kockice
  • 1/2 šoljice masti
  • 1 crni luk
  • 1/2 kašičice soli
  • 500 g cvekle na kockice
  • 1 šoljica rukole
  • 1/2 šoljice korijandera
  • 1 šočljica semenki kima
  • 1 šoljica piva 1/2 šoljice vode
  • 1/2 šoljice praziluka
  • 2 čena belog luka

Za serviranje:

1/2 šoljice svežeg korijandera, 1/2 šoljice mladog praziluka, 2 šoljice semenki korijandera.

Priprema:

Zagrejte masti u loncu dovoljno širokom da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander i kim.

Kada voda ispari, dodajte pivo, a zatim i vodu. Lagano promešajte, a zatim prokuvajte. Smanjite vatru i dodajte praziluk i beli luk. Pustite da se krčka oko sat vremena dok se umak ne zgusne. Napravite pastu od praziluka i svežeg korijandera. Gulaš sipajte u tanjire i pospite semenkama korijandera i prazilukom, kao i svežom pastom.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu