Ne postoji osoba kojoj nije poznat ukus ovog tradicionalnog jela
Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 2 šargarepe
- 300g belog mesa
- dva pileća bataka
- 1 šolja (2 dl) pirinča
- tri čena belog luka
- ulje
- so
- suvi začin
- biber
- kari
- peršun
Priprema:
Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.