Ne postoji osoba kojoj nije poznat ukus ovog tradicionalnog jela

Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 300g belog mesa
  • dva pileća bataka
  • 1 šolja (2 dl) pirinča
  • tri čena belog luka
  • ulje
  • so
  • suvi začin
  • biber
  • kari
  • peršun

Priprema:

Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu