Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za doručak ili večeru.

Ukoliko i vaši mališani vole uštipke uštedite sebi vreme i novac i napravite ovu veoma jednostavnu varijantu, koja je sa sve mešenjem testa gotova za manje od deset minuta.

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 400 ml jogurta
  • 700 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Od svih sastojaka (osim ulja) umestiti mekano testo. Zatim ga rastanjiti na pobrašnjenoj površini i iseckati na kockice. U šerpu staviti ulje, zagrejati i spuštati jedan po jedan uštipak. Peći po nekoliko minuta s obe strane i stavljati na ubrus da se ocedi od viška ulja.

Služiti toplo uz sir, džem, a toliko su ukusni da se mogu jesti i sami.

(Espreso/Glossy)

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu